Konsten att baka, ja vad innebär egentligen det? Att följa ett recept, det kan ju för vana hobby-bagare och bagerskor vara en simpel handling. Men för så många andra är detta inte så självklart. Som exempel ska jag ta min mormors moster. Hon skulle baka en sockerkaka och mycket riktigt stod där i receptet "3 hela ägg". Förundrat granskade hon receptet men efter lite betänksamhet rörde hon ner de hela äggen, och visst, var det lite tungt att vispa de hårda skalen, men stod det så, skulle det väl vara så! Ja, hur ska då en nybörjare kunna kritisera en bok, som man så noggrant ska följa? Eller de så många begrepp man ska kunna skillnaden på. Sjuda eller koka? Vispas pösigt, eller vitt, eller hårt. Hur hårt ska det vara? Eller hur stor är skillnaden på koka och sjuda? Dessa olika begrepp tvingas en nybörjare att definiera och avgöra, och ibland tror jag att en ordbok bredvid kokboken, kan vara väldigt passande!
Mina recept som jag lägger upp här, är tagna ur min vardag. Recept som jag tagit från tv-program, böcker, Internet, släkten eller helt enkelt hittat på. Ibland kan det vara en tre-rätters middag, eller bara en smoothie som jag blev sugen på till filmen. Jag kommer att försöka lägga upp så mycket jag kan och jag hoppas att det finns en del människor där ute, som jag kan lyckas att inspirera med min mat- och baklagning!
hehe underbart att se att den mänskliga utvecklingen går i rätt riktning i släkten ;)
SvaraRaderaLycka till med bloggen!
Puss
/sis