Miljonärskaka
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 1 1/4 dl tärnat smör (måste säga idiotiskt mått..)
- 1 dl farinsocker (Fungerar med vanligt ströcker också)
- Glasyr
- 4 msk margarin
- 1 dl farinsocker
- En burk, kondenserad mjölk
- 150 g ljus blockchoklad
Smörj en form som är ungefär 23x23 cm. Arbeta ihop alla de övre ingredienserna som är degen till kakbotten. tryck ut degen i bakformen och pricka den med en gaffel (det gör att botten blir lite luftigare) Låt stå i 200 grader i 15 minuter.
Under tiden kakan svalnar kan man göra kolaglasyren. Blanda i margarin, socker och kondenserad mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme. Man kan få hålla på en stund för glasyren ska tjocka så mycket som möjligt. Häll glasyern på kakbotten, låt den stelna.
När glasyren äntligen stelnat ska blockchokladen smältas över ett vattenbad. Bred ut chokladen över kakan och låt även detta stelna i kylen i någon timma. Skär kakan i rutor och njuuuut!
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
SvaraRadera