onsdag 16 mars 2011

Miljonärskakor

På min student fick jag en bok av anna som endast innehåller chokladrecept. En sådan bok man bläddrar i och där en del sidor blivit sönderdräglade. Men en sida var intakt, och det var just miljonärskakorsidan. Jag skulle ha Admin och Anna över på kvällen och de skickade bestämda sms om att jag absolut inte fick glömma att baka... Så jag satta igång med denna rikemanskaka som jag faktiskt gjort en gång tidigare(den gången kände man sådant begär till den att jag verkligen inte kunde sluta äta den, så har faktiskt inte vågat mig på den igen) Men nu var det dags! Denna kaka med en neutral mördegsbotten, krämig kola och tjockt chokladtäcke. Ni vet hur det låter på reklamfilmer när de äter Magnum glass, så låter det faktiskt när man äter denna kakan också!
Miljonärskaka
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl tärnat smör (måste säga idiotiskt mått..)
  • 1 dl farinsocker (Fungerar med vanligt ströcker också)
  • Glasyr
  • 4 msk margarin
  • 1 dl farinsocker
  • En burk, kondenserad mjölk
  • 150 g ljus blockchoklad
Smörj en form som är ungefär 23x23 cm. Arbeta ihop alla de övre ingredienserna som är degen till kakbotten. tryck ut degen i bakformen och pricka den med en gaffel (det gör att botten blir lite luftigare) Låt stå i 200 grader i 15 minuter.

Under tiden kakan svalnar kan man göra kolaglasyren. Blanda i margarin, socker och kondenserad mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme. Man kan få hålla på en stund för glasyren ska tjocka så mycket som möjligt. Häll glasyern på kakbotten, låt den stelna.

När glasyren äntligen stelnat ska blockchokladen smältas över ett vattenbad. Bred ut chokladen över kakan och låt även detta stelna i kylen i någon timma. Skär kakan i rutor och njuuuut!

1 kommentar:

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    SvaraRadera