lördag 5 mars 2011

Pavalova tårta med vinbär

Detta magiska recept som jag för första gången gjorde en nyårsafton för två år sedan, tog mina två vänner med storm. Det är den tjocka, krispiga och mjuka marängen, med ett täcka av vispad grädde och vinbär. Den söta marängen passar perfekt till den neutrala grädden och de syrliga bären.

  • 4 äggvitor
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Äggvitorna ska vispas till ett hårt fast skum. (Du ska kunna hålla skålen upp och ner ovanför huvudet, utan att något händer, då är det tillräckligt hårt!) Sedan ska de övriga ingredienserna tillsättas genom att man försiktigt vänder ner dem i skummet. (Man får inte förstöra pösigheten och röra med häftiga rörelser, eller för länge.)
Smörj en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter och vänd i smeten. Grädde i nedre delen av ugnen i ca: 1,5 timmar i 150 grader.

När marängen är kvar låt den svalna och vispa 3 dl grädde och bred ut över marängen precis innan servering. efteråt garnera med ½ liter vinbär och tårtan din är färdig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar