torsdag 10 mars 2011

Himelsk dippa

Häromdagen skulle jag göra hemmagjord beanässås, men orkade inte på mig den varma versionen som både är klyddig att göra och hemskt onyttig! Så jag testade en nyttigare version, som var enkel att göra och fruktansvärt god. En sås som man lika bra kan dippa chipsen eller morrötterna i, eller ha till den grillade flintasteken på sommaren.

Recept
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 msk finhackad rödlök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Det är bara att röra ihop alla ingredienserna, men när ni häller i vinägern, häll försiktigt och rör kraftigt samtidigt. När dippan är klar, ställ in den i kylen och låt den stå till sig. Smakerna behöver samla sig lite. Den karakteristiska gula färgen har dessvärre inte denna dippan, men om man skulle vilja ha det är det ju bara att tillsätta några msk gurkmeja!
Här behöver ni inget lycka till, för den går inte att göra fel! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar