söndag 6 mars 2011

Cheesecake

Jag har förut försökt mig på att göra cheesecake då jag avgudar Prontos i Malmö (lite smygreklam här, men den är underbar!), men jag har då aldrig lyckats. Då cheesecake kräver ganska många ingredienser och är till viss mån ganska komplicerad med sina olika lager hittade jag denna frusna, krämiga och lättlagade dröm. Den godaste cheesecaken jag gjort, men den tar även pris för godaste glass. För er som både är glass och cheesecake älskare, Testa och njut!
Receptet är taget ur programmet "Halv
åtta hos mig" och jag valde att ha
kiwi till.


*    
  1.   Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.
  2. Vispa först äggvitorna till ett fast skum.
  3. Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet.
  4. Blanda i philadelphiaosten.
  5. Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten.
  6. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
  7. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
  8. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
  9. Ställ i frysen och ungefär 5 timmar senare är din cheescake redo för att ätas!
Tips som jag skulle ge är att låta cheesecaken stå framme en 20 min innan den ska ätas, den blir mycket krämigare då. Servera frukt till, det blir så mycket godare. Smaklig Spis!

1 kommentar: