Receptet är taget ur programmet "Halv åtta hos mig" och jag valde att ha kiwi till. |
- 3 st ägg
- Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.
- Vispa först äggvitorna till ett fast skum.
- Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet.
- Blanda i philadelphiaosten.
- Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt. Rör därefter ner den vispade grädden i den andra smeten.
- Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.
- Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten.
- Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.
- Ställ i frysen och ungefär 5 timmar senare är din cheescake redo för att ätas!
Onsda? (A)
SvaraRadera