Den där hungern som plötsligt kan slå på en, en fredag runt 4, att den hungern kan ha en sådan påverkan på männsikor! Man blir sur, grinig och det enda man har i huvudet är mat. Ingenting annat är viktigt i den bersuade människans huvud, förutom att få i sig mat. Det snabbaste och vanligaste vägen brukar resultera i macdonalds, eller kanske Max. Och så vaknar man upp, dagen efter, sådär lagom fettig. Med frityrolja smaken i munnen och med lite ost från cheesburgaren hängandes på kinden. Vill ni slippa detta? Ät Mangopaj! (Nu jävlar fick jag till en bra slogan!)
Häromdagen lagade jag Mangopaj, ett recept som jag hittat i en av mormors "Allers" tidningar. Jag tyckte det verkade både lätt, gott, fräscht och nyttigt så ett par dagar senare slog jag till! En fullkornsbotten med gräddfil och mangochutney stanning med en kärna av kycklingfilé, purjolök och mango. Jag gjorde 2 pajer varav en åts snabbt upp kring middagsbordet och den resterande kunde jag avnjuta då det är som absolut godast: Under fyllemats kvällen.
- Pajbotten
- 100 g margarin
- 3 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- Fyllning
- 1 purjolök
- 2 stekta och tärnade kycklingfiléer
- 150 g tärnad, frusen mango
- Äggstanning
- 3 ägg
- 2 dl gräddfil
- 1½ grädde
- ½ dl mango chutney
- salt, peppar
- 3 dl riven, stark ost
Kålsallad som jag valde att ha till |
Innan äggstanningen. |
- Rör samman alla ingredienserna till pajskalet. Tryck ut degen i en form och förgrädda den i ugnen i 200 grader i 10 minuter.
- Hacka under tiden purjolöken och fräs den så att den mjuknar, men inte får färg, i en stekpanna.
- Lägg i purjolöken, kycklingen och mangon i det färdiggräddade pajskalet.
- Gör äggstanningen genom att vispa ihop alla ingredienserna. Häll stanningen i pajskalet över kycklingen, mangon och löken.
- Ställ in i ugnen i 20 minuter 200 grader.
NJUT
Väldigt dålig bild, i verkligheten var den även visuellt tillfredställande. |
imme <3 purjolök / m to the åns
SvaraRaderaHAHA
SvaraRadera