- 200 g margarin
- 1 dl marsan
- 3,5 dl vetemjöl
- 3/4 tsk bakpulver
- 1 dl socker
- 2 dl hallonsylt (ca.)
Alla dessa ingredienser (förutom sylten) ska röras samman, jag rekommenderar att man knådar ihop till en deg med händerna. Efter det ska ungefär 30 kulor rullas och läggas i formar. (Större än knäckformar, mindre än muffinsformar)
Med pekfingret sticker ni ett smalt men ganska djupt tål i varje kula, så att degen breds ut men så att ett hål för sylten görs. Sedan fyller ni varje hål med lite sylt och sedan är det in i ugnen på 200 grader i 7 minuter!
kakorna kan läggas mycket tätt eftersom de inte växer.
Anledningen till att man gör en bra fördjupning i varje kaka är att annars rinner ofta sylten ut.
Spara du sånna till mig?(A)
SvaraRaderaKan du inte ta med sånna på onsda :D<3
Jo för det kan jag, har massvis kvar :) !
SvaraRadera